Reserve Risk: Een blik op de toekomst voor Crypto

Voor iemand die betrokken is bij CFD Bitcoin trading, is het de moeite waard om elke soort aanwijzing te verzamelen dat de digitale munt wellicht overgewaardeerd maakt (wat betekent dat er een zogeheten verkoopsentiment op komst is), of dat ze ondergewaardeerd zou kunnen zijn (wat betekent dat er wellicht een bull-markt op komst is).

Een indicator die ernaar streeft deze dingen vast te leggen, heet Reserve Risk. Dit is een meting van de motivatie van handelaren om de munt te verkopen ten opzichte van de vaste wil van HODlers (Bitcoin-houders voor de lange termijn) om hun elektronische valuta vast te houden. De motivatie om te verkopen wordt weergegeven door de huidige Bitcoin-prijzen (omdat die nu gerealiseerd zouden kunnen worden door de muntbezitters), en dit cijfer wordt gedeeld door iets dat HODL Bank heet, wat staat voor het Bitcoin-vertrouwen (en wordt afgeleid door het tellen van de dagen dat HODlers koppig aan hun digitale munten vasthielden, in verzet tegen de mogelijkheid om winsten te realiseren).

In tijden waarin het geloof van HODlers in hun activa hoog is, en de Bitcoin-prijzen laag zijn, zie je vaak dat het reserve risico laag is. Een lage waarde geeft dus aan dat de risk/reward ratio aanzet tot kopen. "Reserve Risk 'bottoms' zijn vaak het resultaat van late bear markets tot vroege bull markets", legt Glassnode uit.
Omgekeerd, wanneer de prijzen hoog zijn en de overtuiging van HODlers laag, is het reserve risico hoog. Een hoge waarde geeft dan aan dat de risk/reward ratio gunstig is voor verkoop. "Reserve Risk 'rally's' omvatten vaak mid- tot late bullmarkten", in de woorden van Glassnode.

Maar kan deze indicator ons helpen de toekomstige koers van de Bitcoin te bepalen, vooral in een tijd waarin alle regels lijken te zijn gebroken en de verliezen in de sector blijven toenemen? Voor meer informatie raden we u aan verder te lezen en met ons mee te gaan in discussie hierover, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, vooral als u geinteresseerd bent in CFD Bitcoin trading.


Reserve risico bij het sluiten van 2022

Ondanks de sterk verlaagde Bitcoin-prijzen aan het eind van 2022, stond het Bitcoin-reserve risico aan het eind van 2022 op een historisch hoog niveau. Dit wees op een gebrek aan vertrouwen in de activa, ondanks de ogenschijnlijke koopkans die de lage prijzen boden. Bitcoin-miners, die bekend staan als de meest onwrikbare Bitcoin-bulls, hebben de munt in het snelste tempo in twee jaar tijd verkocht. Achter de schermen hebben mijnbouwbedrijven zoals Core Scientific faillissement aangevraagd. Reserve Risk presenteert ons daarom een scenario voor verdere bearishness in de Bitcoinhandel, kijkend naar 2023.


Terugblik naar april

In de eerste week van april bleek uit gegevens dat het reserverisico voor Bitcoin al bijna 80 dagen ongewoon laag was. Maar niet elke analist haastte zich om een koopsignaal af te geven, want de Reserve Risk indicator heeft de neiging om lange tijd in de lage (groene) zone te blijven, soms helemaal vanaf een late bear-markt tot halverwege een bull-markt. De tijd strafte in feite iedereen die dit als een voldoende bullish signaal zag, want Bitcoin daalde van $46.600 op 5 april tot $16.277 op 20 december.


Het vooruitzicht

Reserve risk kan een nuttige indicator zijn voor de status van een activa als over- of onderverkocht, maar de boodschap moet altijd worden gezien in de context van het specifieke economische klimaat dat heerst. En, zoals we al zeiden, zelfs als de Reserve Risk indicator lange tijd in de groene zone blijft, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat een opwaartse wending nabij is. Degenen die betrokken zijn bij CFD Bitcoin-handel raadplegen verschillende indicatoren en marktanalyses voordat ze de richting en omvang van hun transacties bepalen.

Wat betreft de aard van het economische landschap dat ons in 2023 te wachten staat, weten we dat de liquiditeit voor een groot deel is weggevloeid en dat de inflatie de kop op blijft steken. Analisten zeggen dat de crypto-bearmarkt waarin we ons bevinden in veel opzichten alle vormen lijkt te doorbreken. "De 2021-22 Bitcoin bear market is één van, zo niet de meest significante in de geschiedenis", schrijft Glassnode. De complexiteit van de situatie creëert de behoefte aan diepe en doordringende marktanalyses.

Als we terugkijken naar de voorspellingen van sommige analisten voor de Bitcoin-prijzen in 2022, zien we dat ze misleidend waren. In 2018 voorspelde de bekende handelaar Tim Draper dat de Bitcoin-prijzen eind 2022 de 250.000 dollar zouden bereiken, en in januari 2022 sprak Guido Buehler van Seba uit dat de Bitcoin aan het eind van het jaar ergens tussen de 50.000 en 75.000 dollar zou staan. Het bepalen van de koers van Bitcoin is nooit eenvoudig geweest.

Op 20 december voorspelde Katie Stockton van Fairlead Strategies verdere dalingen vanaf het Bitcoin-niveau van $16.277. "We verwachten uiteindelijk dat Bitcoin een lager dieptepunt zal bereiken", zei ze, "waardoor het risico op langetermijnsteun nabij $13.900 toeneemt".

VorigeFiscale mogelijkheden bij transitievergoeding: handige tips
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter