Je hoopt dat het je nooit overkomt: een ongeluk met letselschade. Aangereden worden tijdens het fietsen of een verkeerde val op je werk, een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Naast vervelende herinneringen, pijn en schrik, heeft zo’n ongeluk ook vaak financiële gevolgen. Gelukkig kun je, als iemand anders verantwoordelijk was voor het ongeluk, jouw schade op die ander verhalen. Maar, hoe claim je nu precies je letselschade?
Stap 1: Laat je adviseren
Het claimen van letselschade kan een ingewikkelde en vervelende aangelegenheid zijn, terwijl het van groot belang is dat het op de juiste manier gebeurt. Het is daarom verstandig om je te laten adviseren door een specialist in letselschade. Een letselschadespecialist als Flyct zet zich in voor jouw belangen, neemt zorgen uit handen en ziet toe op een rechtvaardige schadevergoeding.
Stap 2: Verzamel bewijsmateriaal
Als er iemand anders verantwoordelijk is voor jouw letselschade, is het belangrijk om hier bewijs van te hebben. Denk hierbij aan foto’s van het ongeval, mogelijke getuigenverklaringen, een kopie van een (arbeids)ongevallenformulier of een proces-verbaal. Je moet namelijk zelf kunnen bewijzen dat de andere partij onrechtmatig heeft gehandeld. Bewijsmiddelen vergroten de kans dat de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld voor de schade en jouw schade moet vergoeden.
Stap 3: Breng je kosten in kaart
Vervolgens is het belangrijk om goed bij te houden welke kosten je hebt gemaakt en nog gaat maken. Dit komt later bij het berekenen van je schadevergoeding goed van pas. Denk hierbij aan eigen gemaakte medische kosten, schade aan spullen, inkomensverlies, telefoonkosten of kosten voor huishoudelijke hulp. Ook kun je in aanmerking komen voor smartengeld: een vergoeding voor de door het letsel veroorzaakte pijn, verdriet en leed
Tip 4: Stel de andere partij aansprakelijk
Als je alles goed op een rijtje hebt, kun je de andere partij aansprakelijk proberen te stellen voor de schade die jij door het ongeval op hebt gelopen. In geval van een verkeersongeval stel je dan de verzekeraar van het voertuig of van de persoon zelf aansprakelijk. In geval van een bedrijfsongeval kun je je werkgever aansprakelijk stellen.
Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst